Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MinimWatch-Icon stays grey
28-03-2020, 11:02
Post: #1
MinimWatch-Icon stays grey
I already read a ton of other forum posts regarding this issue, but none of them solved my problem. The only difference I could see is, that I'm using OpenJDK instead of Oracle, but could this really be the problem?

Attached you'll find the log-File from MinimWatch in Trace-Level, when I deactivated my Firewall - so this shouldn't be a firewall problem. Also I changed the "ohnet.subnet"-Setting to 192.168.178.0.

My Environment is:
  1. MinimServer 0.8.5.3 update 133 on Synology NAS DS716+ II with DSM 6.2.2.-249222 Update 4
  2. MinimWatch 2.0.8 on Windows 10 64 Bit (I tested it on two computers with similar settings, but a MinimWatch 0.8-version, with same problem)
  3. BubbleUpnp on Android (everything works fine there)


Attached File(s)
.log  minimwatch_trace.log (Size: 67.49 KB / Downloads: 1)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28-03-2020, 11:36
Post: #2
RE: MinimWatch-Icon stays grey
The minimwatch.log file in this directory:

C:\Users\your-user-name\AppData\Roaming\MinimWatch\data

should contain additional information that would be useful for diagnosing this problem. Please zip this file to save space and attach the zipped file to a post here.

The AppData directory is hidden by default in Windows Explorer. You can open it by typing the full path into the Explorer address bar.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28-03-2020, 11:54
Post: #3
RE: MinimWatch-Icon stays grey
Thanks Simon, for getting in that fast. Attached you'll find the file. Indeed there is additional information: Beginning in line 696 there are errors concerning fetching the device.xml. He tries the correct server 192.168.178.36, but probably the wrong port (0): Fetch for http://192.168.178.36:0/eb4e93de-9bb6-48...evice.xml.


Attached File(s)
.zip  minimwatch.zip (Size: 12.57 KB / Downloads: 1)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28-03-2020, 13:05
Post: #4
RE: MinimWatch-Icon stays grey
Thanks for this. I agree that the 0 port number is causing the problem. Please check the setting for ohnet.port in MinimServer. Is this 9791 or 0?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28-03-2020, 13:51
Post: #5
RE: MinimWatch-Icon stays grey
Thanks, Simon. I could solve my problem thanks to your hint. For people with similar problem, here the steps taken:
  1. Because MinimWatch was not running, I could not verify, on which port ohnet.port was set. I tried to change minimserver.config on my NAS in the appdata folder, but this broke the integrity check.
  2. I then deleted all minimserver.config...-Files in the appdata-Folder (of course not without a backup)
  3. I stopped and started the minimserver-package on my Synology NAS
  4. I opened the Web GUI under 192.168.178.36:9790 in my case and accepted the licence rules
  5. I started again MinimWatch on my Windows Client and could reconfigure from scratch (which wasn't that difficult because of the minimserver.config-Backup
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28-03-2020, 14:29 (This post was last modified: 28-03-2020 14:31 by simoncn.)
Post: #6
RE: MinimWatch-Icon stays grey
Did you accidentally set ohnet.port to 0 previously? Perhaps I should do some sanity checking of this but I am not sure which values (apart from 0) should be rejected as invalid.

If you were trying to clear a previous custom setting of this value, you should blank out the field rather than setting the number to zero.

Also, I am surprised that BubbleUPnP could discover MinimServer with this setting.

Edit: Apparently anything between 1024 and 65535 is valid.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28-03-2020, 14:40
Post: #7
RE: MinimWatch-Icon stays grey
I have no clue, from where MinimServer got that setting, because I for sure didn't change the ohnet.port myself. But it is more than two months ago that I used MinimWatch the last time - so a lot could change since then (Windows Updates, NAS Updates, ...).

To be sure, it had something to do with the port: In the minimwatch.log-File now it correctly sets the url for xml fetching: Fetch for http://192.168.178.36:9791/d9b539a2-4614...evice.xml.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28-03-2020, 15:53
Post: #8
RE: MinimWatch-Icon stays grey
This is quite mysterious as I have not been able to reproduce the problem after setting ohnet.port to 0. ohNet checks for a port number setting of 0 and dynamically allocates a new port number. This is why BubbleUPnP was working.

When you tried to edit minimserver.config before deleting it, did it contain a setting for ohnet.port? Was this set to 0?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28-03-2020, 16:14
Post: #9
RE: MinimWatch-Icon stays grey
No, minimserver.config didn't contain neither a http.port nor a ohnet.port-Setting.

In the meanwhile I deleted the minimserver.config - sorry for that. But I downloaded the new minimserver.config from appdata. As far as I can tell, it looks more or less the same as the one, which lead to the problem with port 0.


Attached File(s)
.config  minimserver.config (Size: 2.49 KB / Downloads: 1)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
28-03-2020, 17:51
Post: #10
RE: MinimWatch-Icon stays grey
Thanks for your help with trying to find the cause of this problem.

I have looked carefully at the MinimServer code and I can't think of any chain of events that could have led to this, so it will need to remain a mystery for now. Please let me know if it happens again.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)