Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Album art not displayed?
31-10-2016, 22:44 (This post was last modified: 31-10-2016 23:00 by simoncn.)
Post: #11
RE: Album art not displayed?
(31-10-2016 22:15)Pepsican Wrote:  The file i uploaded is the exact same file. I uploaded the file directly from the NAS to your machine. No idea where the pepsican reference comes from. It is nearly midnight here. I'll check tomorrow.

The pepsican reference is the folder I am using on my server for this file.

On your NAS, MinimServer has computed a start offset of 1179 for the image within the file. On my server, MinimServer has computed a start offset of 1178. These values are visible in the URIs. The correct start offset for the file that you uploaded is 1178.

What is the exact length of this file on your NAS? On my server, it is 40948484.

If the files are the same, the problem is the different start offset in the URI for the artwork image on your NAS.

If you have edited the tags in this file without changing the file length or timestamp, MinimServer might be using out-of-date cached information for the file and this could cause the image start offset to be wrong. To prevent this problem from happening, you should ensure your tag editor is updating the file timestamp when any tags are changed.

You can force a full rescan and cache rebuild by setting the startupScan property to 'full' and doing a rescan from MinimWatch. Please try this to see if it fixes the problem.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-11-2016, 09:59
Post: #12
RE: Album art not displayed?
(31-10-2016 22:44)simoncn Wrote:  The pepsican reference is the folder I am using on my server for this file.

On your NAS, MinimServer has computed a start offset of 1179 for the image within the file. On my server, MinimServer has computed a start offset of 1178. These values are visible in the URIs. The correct start offset for the file that you uploaded is 1178.
Yeah, I saw that after my initial response. Sorry, it was late last night.

(31-10-2016 22:44)simoncn Wrote:  What is the exact length of this file on your NAS? On my server, it is 40948484.

If the files are the same, the problem is the different start offset in the URI for the artwork image on your NAS.
How would I check this? Is it in the metadata somewhere?

So, does that mean that the URI gets calculated every time the file changes?
(31-10-2016 22:44)simoncn Wrote:  If you have edited the tags in this file without changing the file length or timestamp, MinimServer might be using out-of-date cached information for the file and this could cause the image start offset to be wrong. To prevent this problem from happening, you should ensure your tag editor is updating the file timestamp when any tags are changed.
I use MP3Tag for metadata updates. I seem to recall there is an option to disable updating the Last Changed tag. I'll check.
(31-10-2016 22:44)simoncn Wrote:  You can force a full rescan and cache rebuild by setting the startupScan property to 'full' and doing a rescan from MinimWatch. Please try this to see if it fixes the problem.
I'll try that tonight. Thanks!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-11-2016, 11:28
Post: #13
RE: Album art not displayed?
(01-11-2016 09:59)Pepsican Wrote:  How would I check this? Is it in the metadata somewhere?

To check the start offset, you would need to use a hex editor to look at the file.

Quote:So, does that mean that the URI gets calculated every time the file changes?

Yes, MinimServer needs to do this because the changes to the file might have caused the start offset to change.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-11-2016, 21:16 (This post was last modified: 01-11-2016 21:16 by Pepsican.)
Post: #14
RE: Album art not displayed?
(31-10-2016 22:44)simoncn Wrote:  You can force a full rescan and cache rebuild by setting the startupScan property to 'full' and doing a rescan from MinimWatch. Please try this to see if it fixes the problem.

That did the trick! All 627 albums now show up correctly. So, it seems my editing exercises in MP3Tag didn't update the change date, which made MinimServer believe the files had not changed and the URI was still valid. Thank you very much for the help!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-11-2016, 21:58
Post: #15
RE: Album art not displayed?
(01-11-2016 21:16)Pepsican Wrote:  That did the trick! All 627 albums now show up correctly. So, it seems my editing exercises in MP3Tag didn't update the change date, which made MinimServer believe the files had not changed and the URI was still valid. Thank you very much for the help!

This can be a tricky issue to find because the problem won't occur if the file length has changed. It will only occur if both the file length and the file timestamp are the same after editing. I'm glad it's working for you now.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)