Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Tutorial] Installing MinimServer on FreeNAS or FreeBSD
10-12-2022, 14:09 (This post was last modified: 10-12-2022 14:22 by alleasca.)
Post: #121
RE: [Tutorial] Installing MinimServer on FreeNAS or FreeBSD
(10-12-2022 11:29)airflow Wrote:  
(10-12-2022 09:32)alleasca Wrote:  I've just installed update 219 on Minimserver 2.1 (hosted in a jail in TrueNAS 13.0-U3) and on the first restart it gave the "libm.so.6 not found" error. I noticed that ohnet was updated from 1.32.4280 to 1.33.4785. I downloaded the re-compiled libraries from "https://kinetoskop.eu/ohnet/" and replaced the original ones in the folder "/root/usr/local/share/minimserver/libext", but the error still occurred. I then tried to rename the old "ohnet(linux-intel)-1.32.4280.zip" (formerly downloaded from "https://kinetoskop.eu/ohnet/") to "ohnet(linux-intel)-1.33.4785.zip" and placed it in "/root/usr/local/share/minimserver/libext". Everything works correctly. I then was also able to successfully apply update 220. Did anyone experience the same situation?

@alleasca, you did the right steps for successful upgrade of MinimServer to update 219. Please try again. 1) Shutdown MinimServer 2) Replace the zip-file in the libext folder 3) Start MinimServer

That should be it. Let us know how it works.

Perhaps the mistake you did was the same as I did it this time. I didn't shutdown properly MinimServer completely, but instead just copied over the newly compiled lib and then issued a "restart" via the MinimServer command-line. I also had the same error-message you gave above. This is not enough. You have to stop the process completely and start it again (service minimserver stop/start) to trigger the reload of the library.

Thank everyone for the prompt responses. I tried airflow's suggestion but no way, the problem still remains. In detail:
1) I stopped minmserver service "service minimserver stop"
2) I replaced the libraries with the ones downloaded from the usual site
3) I started minimserver service "service minimserver start"
4) The starting error occurs

I also tried, after stopping the service, to shutdown the jail, replace the libraries and start the jail again, but always the same error. I attached the crash log file for your convenience.


Attached File(s)
.log  minimserver-crash-20221210-131456.log (Size: 7.02 KB / Downloads: 2)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-12-2022, 14:37
Post: #122
RE: [Tutorial] Installing MinimServer on FreeNAS or FreeBSD
(10-12-2022 14:09)alleasca Wrote:  Thank everyone for the prompt responses. I tried airflow's suggestion but no way, the problem still remains. In detail:
1) I stopped minmserver service "service minimserver stop"
2) I replaced the libraries with the ones downloaded from the usual site
3) I started minimserver service "service minimserver start"
4) The starting error occurs

I also tried, after stopping the service, to shutdown the jail, replace the libraries and start the jail again, but always the same error. I attached the crash log file for your convenience.

That's strange, as I cannot reproduce it. I just tried it again - I stopped MinimServer, I re-downloaded the file from the usual place and put it in the libext directory. I restarted the service and MinimServer launched without any errors and works.

I have two ideas: Your download was corrupted. Perhaps re-download the file. The MD5-hash should be c60e516db19885480041fe8fe0cdbc60. Or could it be a permission problem? Set the files permissions to the same as the other files in the same directory.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-12-2022, 17:59
Post: #123
RE: [Tutorial] Installing MinimServer on FreeNAS or FreeBSD
I finally got everything working after a complete reinstall of Minimserver. Actually my former installation was very old (it started as a Minimserver 2.08 on Truenas 12) and probably all the different updates and upgrades left some unwanted residuals and something was not going right. I created a new jail (13.1-RELEASE-p5) and installed a brand new 2.1.2 Minimserver with the ohnet libraries found on "https://kinetoskop.eu/ohnet/", then I reinstalled the full license and reimported my profile. Everything is fine so far. Thank everyone very much for supporting me.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)