Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NAS has vanished
06-05-2014, 17:34
Post: #1
NAS has vanished
I came home tonight to find that I could no longer access my NAS. It's a Synology DS213j. When I look in my "Network" on my PC there is no sign of the "DISKSTATION" (as it called itself). Other computers on the Network do appear. When I log onto the Synology page in my browser using the 192.x.x.x, I get an "Oops! Google Chrome..." message. (I'd saved this as a bookmark and it was working fine this morning.)

I have tried rebooting my Router, and switching the Synology on and off - but ... nothing.

Lights on the Synology are all green ...

Does anyone have any ideas?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-05-2014, 18:45 (This post was last modified: 06-05-2014 18:45 by bbrip.)
Post: #2
RE: NAS has vanished
are you sure you are using fixed IPs? your router may well have assigned another one, ie giving your nas a different address to the one you have saved. If all lights are green and nothing flashing vigourously, the NAS itself seems to be perfectly ok
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-05-2014, 19:07
Post: #3
RE: NAS has vanished
Panic over! I moved the NAS back so that it had a direct connection to the router and it was instantly visible again. I think that the Homeplug-to-NAS connection was poor.

I am rapidly losing faith in the Homeplugs - I may need to come up with a better alternative.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)