MinimServer Forum
NAS not Visible - Printable Version

+- MinimServer Forum (https://forum.minimserver.com)
+-- Forum: MinimServer (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Digital Audio (/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: NAS not Visible (/showthread.php?tid=4151)



NAS not Visible - gnomus - 30-08-2017 08:18

MinimServer is working well on all my devices and I feel I am being a little impertinent posting this issue here. But I simply cannot find a solution elsewhere. Maybe someone has suffered and has fixed my problem and so....

I have 3 x NAS drives connected to my Win 10 PC - 2 x Synology and 1 x QNAP. Minimserver is installed on each device. Minimserver works on each device. I can access each device via my web browser.

So what is wrong? Well I do not see any of my NASs appearing as a computer in Win 10 file browser. And this leads to problems because when I discover tagging errors, MP3Tag is unable to get to any of my music.

I used to be able to see these NASs. From time to time they would disappear off the network, but they would usually come back after a reboot. However, they have been gone now for ~2 weeks. I should add that other computers/laptops cannot see them either.

Again, I do apologise for posting as it is not really a MinimServer issue - but has anyone seen and been able to fix something like this?

A screenshot of my Network folder:

[attachment=1403]


RE: NAS not Visible - Alandbush - 30-08-2017 19:59

Perhaps this Link will help.


RE: NAS not Visible - gnomus - 31-08-2017 13:29

(30-08-2017 19:59)Alandbush Wrote:  Perhaps this Link will help.

Alan - you are a genius. I now have all three drives saved under 'Quick Access' - they appeared briefly in Network when I followed the steps in that link, but vanished again shortly afterwards.

Still don't know why it doesn't work as it used to, but so ling as I can see them I am good to go.

Once again - thank you.