MinimServer Forum

Full Version: Missing albums
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
My set up is: CDs ripped on a MacBook Pro using dBpoweramp; music stored on a Synology 214j; MinimServer on NAS; MiniServer on MacBook; ethernet connection to a NAIM Atom controlled by their app.

Finally got it working with advice from this forum and was happy as Larry.

I've been ripping loads of CDs but I've found that some aren't showing on MinimServer. The really odd thing is that I'm missing all the albums from some groups, eg Pink Floyd but can see other groups.

On the other hand, I can't see seven out of ten albums of a Beethoven box set, for example.

And whilst I'm at it can't get all the album covers despite the fact they're all in in their respective folders.

I have rescanned from my MacBook and am now out of ideas.

Would really value any help.

Thanks
Have you checked the MinimServer log for error messages?
MinimServer 0.8.4 update 112, Copyright © 2012-2017 Simon Nash. All rights reserved.
Java™ SE Runtime Environment (build 1.8.0_141-b15)
Java HotSpot™ 64-Bit Server VM (build 25.141-b15, mixed mode)
Java runtime options: -Djava.library.path=/Applications/MinimServer.app/Contents/Resources/oracle/MinimServer/Contents/MacOS -Dfile.encoding=UTF-8
Platform default charset is UTF-8
Language setting is 'eng'
Current time is Mon Dec 11 20:08:03 GMT 2017 in time zone Europe/London
starting MinimServer[SW-MBPro.lan]
MinimServer[SW-MBPro.lan] is running
Startup complete
restarting MinimServer[SW-MBPro.lan]
Language setting is 'eng'
Current time is Mon Dec 11 20:08:14 GMT 2017 in time zone Europe/London
starting MinimServer[SW-MBPro.lan]
MinimServer[SW-MBPro.lan] is running
restarting MinimServer[SW-MBPro.lan]
Language setting is 'eng'
Current time is Mon Dec 11 20:13:24 GMT 2017 in time zone Europe/London
starting MinimServer[SW-MBPro.lan]
MinimServer[SW-MBPro.lan] is running
restarting MinimServer[SW-MBPro.lan]
Language setting is 'eng'
Current time is Mon Dec 11 21:05:11 GMT 2017 in time zone Europe/London
starting MinimServer[SW-MBPro.lan]
MinimServer[SW-MBPro.lan] is running
13:06:41.686 Thread-42: saveProperty: compName=null propName=logLevel propValue=debug
13:06:47.974 AWT-EventQueue-0: User changed log level: trace
13:06:47.976 Thread-43: saveProperty: compName=null propName=logLevel propValue=trace
13:06:47.981 Thread-43: TrayView.updateLogLevel: remote runtime log level: trace
13:06:47.997 AWT-EventQueue-0: User changed log level: trace
13:06:47.999 Thread-44: saveProperty: compName=null propName=logLevel propValue=trace
13:07:07.265 AWT-EventQueue-0: User changed log level: info
13:07:07.266 Thread-45: saveProperty: compName=null propName=logLevel propValue=info



Does this give any clues?
This log is for MinimServer running on the Mac. Is the problem occurring with MinimServer running on the Mac or MinimServer running on the NAS?
Hi there

My music is stored on my Synology NAS and streamed from there. I can access the NAS from my SMART TV and I've just noticed that I can't see the 'missing' albums on the tv either. They are definitely in my music folder on the NAS.

Makes me wonder if there is some issue with the ripping. I use dBpoweramp. Any suggestions?
Think I've fixed the missing album problem. I needed to go into MinimServer on the NAS and rescan there, not on my MacBook!

Only thing now is that I can't see about 10% of the album covers.

Any suggestions?

Thanks
Are the missing covers embedded within the audio files or standalone files? If they are standalone files, they need to be the same folder as one of the audio files of the album. For example, if you have a top-level box set folder containing ten subfolders with audio files, you can't put the cover art file in the top-level folder.
Hi Simon

I looked and some folders did not have any album art cover, not sure why. Anyway, I downloaded a jpg file of album art and put it in the relevant folder, but still not picking up on MinimServer ( after a rescan).

Any ideas? Thanks
What name did you give to the album art file? Are you sure you did a rescan for the NAS instance of MinimServer?

You might also need to refresh the control point's view of the library. Stopping and restarting the control point should do this.
Thank you, Simon. All of the above worked and I needed to name the artwork 'Folder.jpg'
Reference URL's