MinimServer Forum

Full Version: aac, mp3 won't play
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
I am running server update 64 and streamer 5.11 under Wserver2012r2 in AO core mode. AAC and mp3 files won't play via jplaystreamer even though I have the path to ffmpeg.exe in converter and aac:wav64 and mp3:wav64 in the transcode list. I believe I was able to play mp3 with earlier versions.
(19-03-2015 18:05)riboge Wrote: [ -> ]I am running server update 64 and streamer 5.11 under Wserver2012r2 in AO core mode. AAC and mp3 files won't play via jplaystreamer even though I have the path to ffmpeg.exe in converter and aac:wav64 and mp3:wav64 in the transcode list. I believe I was able to play mp3 with earlier versions.

wav64 isn't a valid output type. Did you mean wav24?
(19-03-2015 19:43)simoncn Wrote: [ -> ]
(19-03-2015 18:05)riboge Wrote: [ -> ]I am running server update 64 and streamer 5.11 under Wserver2012r2 in AO core mode. AAC and mp3 files won't play via jplaystreamer even though I have the path to ffmpeg.exe in converter and aac:wav64 and mp3:wav64 in the transcode list. I believe I was able to play mp3 with earlier versions.

wav64 isn't a valid output type. Did you mean wav24?

yes, wav24, sorry
(19-03-2015 19:46)riboge Wrote: [ -> ]yes, wav24, sorry

Transcoding MP3 files to wav24 is working for me on the current release. What exactly happens when you try to play an MP3 file? Which control point are you using?
(19-03-2015 20:06)simoncn Wrote: [ -> ]
(19-03-2015 19:46)riboge Wrote: [ -> ]yes, wav24, sorry

Transcoding MP3 files to wav24 is working for me on the current release. What exactly happens when you try to play an MP3 file? Which control point are you using?

I am using Kazoo and Lightning DS alternatively. When you select an mp3 to play it loads/appears in the playing window but then nothing further happens.
(19-03-2015 23:35)riboge Wrote: [ -> ]I am using Kazoo and Lightning DS alternatively. When you select an mp3 to play it loads/appears in the playing window but then nothing further happens.

It sounds like ffmpeg might be failing to execute. Perhaps your ffmpeg installation is damaged or incomplete. What happens if you run ffmpeg by typing the full path to ffmpeg.exe in a command prompt window?
(19-03-2015 23:48)simoncn Wrote: [ -> ]
(19-03-2015 23:35)riboge Wrote: [ -> ]I am using Kazoo and Lightning DS alternatively. When you select an mp3 to play it loads/appears in the playing window but then nothing further happens.

It sounds like ffmpeg might be failing to execute. Perhaps your ffmpeg installation is damaged or incomplete. What happens if you run ffmpeg by typing the full path to ffmpeg.exe in a command prompt window?
I ran it from the task manager file menu and it brought an error saying avicap32.dll was missing. Can you perhaps supply one suitable for Server2012r2?
(20-03-2015 00:08)riboge Wrote: [ -> ]I ran it from the task manager file menu and it brought an error saying avicap32.dll was missing. Can you perhaps supply one suitable for Server2012r2?

The simplest way to solve this problem is to use a static build of ffmpeg. These are available from this page.
(20-03-2015 00:34)simoncn Wrote: [ -> ]
(20-03-2015 00:08)riboge Wrote: [ -> ]I ran it from the task manager file menu and it brought an error saying avicap32.dll was missing. Can you perhaps supply one suitable for Server2012r2?

The simplest way to solve this problem is to use a static build of ffmpeg. These are available from this page.
I was already using a static version but downloaded a slighter newer version. I also replaced avicap32.dll and msvfw32.dll which also was missing from winsxs folder, but still no playing of aac file. Running ffmpeg.exe in task manager brings no error message now but nothing else is visible after doing it--still no play.
(20-03-2015 00:47)riboge Wrote: [ -> ]I was already using a static version but downloaded a slighter newer version. I also replaced avicap32.dll and msvfw32.dll which also was missing from winsxs folder, but still no playing of aac file. Running ffmpeg.exe in task manager brings no error message now but nothing else is visible after doing it--still no play.

FFmpeg probably needs some other DLLs to do the transcoding that aren't needed to just start and display its summary screen. I'm surprised that this would happen with a static build, as I thought this contains all necessary dependencies within the ffmpeg.exe file. Perhaps there are some required DLLs missing on Wserver2012r2 that are present on a regular Windows 7 system.

You coud do some further debugging by running the same ffmpeg commad that MinimServer is using to do transcoding. For mp3:wav24 transcoding, the command to use is:

ffmpeg -analyzeduration 0 -f mp3 -request_sample_fmt flt -i "your-test-file.mp3" -f s24le -acodec pcm_s24le -sample_fmt s32 - >NUL:

with your-test-file.mp3 rplaced by the full path to any MP3 file. Does this show up some more missing DLLs?
Pages: 1 2 3 4
Reference URL's