Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mionr Issue with Minimserver Synology 213J
07-06-2020, 09:38
Post: #1
Mionr Issue with Minimserver Synology 213J
I have Minimserver 2 (licensed) running on three NAS drives - a QNAP, a Synology 215J and a Synology 213J. I have the same settings on all three NASs (as far as I am aware), and everything seems to be running as it should.

Minimwatch is running on my main PC. For some reason, Minimwatch gives me fairly frequent pop-up notifications that 'Minimserver is running on...' the 213J. I don't get these notifications with either the Synology 215J or the QNAP.

It's not a huge issue, but it is a bit irritating to get these notifications when I am working on something else.

Any ideas?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-06-2020, 12:16
Post: #2
RE: Mionr Issue with Minimserver Synology 213J
I see this myself from time to time. It happens because the UPnP session between MinimServer and MinimWatch times out because of some network issue and is then reestablished when the server sends an "alive" broadcast message. The "MinimServer[xxx] is running" message is shown when the session is reestablished, as it would be when a new server is discovered. I will start watching this more closely to see whether it happens for all servers I have running or only some of them.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-06-2020, 14:48
Post: #3
RE: Mionr Issue with Minimserver Synology 213J
(07-06-2020 12:16)simoncn Wrote:  I see this myself from time to time. It happens because the UPnP session between MinimServer and MinimWatch times out because of some network issue and is then reestablished when the server sends an "alive" broadcast message. The "MinimServer[xxx] is running" message is shown when the session is reestablished, as it would be when a new server is discovered. I will start watching this more closely to see whether it happens for all servers I have running or only some of them.

Understood. I've been running 3 servers for a few weeks now. It never happens with the QNAP or the Synology 215. And I don't remember seeing it happen prior to Minimserver 2. I get it a few times per day.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-06-2020, 14:55
Post: #4
RE: Mionr Issue with Minimserver Synology 213J
The latest version of MinimServer 2 for Synology (2.0.12) is using a later version of ohNet. It is possible that this could be related to the issue.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)